میزگرد «آیا قرن ۲۱ قرن مسیحیت هراسی خواهد شد؛ مسیحیان در مواجه با توحش از نوع جدید» در مسکو برگزار شد و نمایندگان کلیسا، فعالان اجتماعی و نویسندگان به بحث و گفتگو درباره نسل کشی و تبعیض نسبت به مسیحیان در دنیای معاصر نشستند.
حاضرین این میزگرد به اتفاق نظر تاکید کردند که با وجود توسعه پویای سنتهای دینی در تمام دنیا، در ایالات متحده و کشورهای غربی و اروپای مرکزی، تبعیض نسبت به مسیحیان کاملا مشهود بوده و در خاورمیانه مسیحیان به گونه ای تحت تعقیب و آزار قرار میگیرند که یادآور نسل کشی است. امروز نوعی جهان بینی لاییک با ویژگیهای شبه دینی جایگزین مسیحیت میشود که قوانین جزمی، تابوهای غیرعقلانی و آداب و فرهنگ خاص خود را داشته و مفاهیم جدیدی از «مقدسات» و «تحمل سختی و شهادت» ارائه میدهد.
"ایگور هولموگوروف" سردبیر مجله «تحلیل-گر روس» معتقد است ایدئولوژی ای که امروز در ذهن غربیان شکل میگیرد، بین سیستم ارزشهای مسیحیان شکاف ایجاد میکند. حتی کتابهایی از قبیل «دنیای ضد مسیحیت» نوشته جورج مارتین جای کتابهای تولکیین و امثال او را میگیرند. مضامین این کتاب شکافی عمیق بین ارزشهای لیبرال با ارزشهای بشردوستانه بوجود میآورد. در طول قرن نوزده و بیست، دوره آغاز و توسعه سکولاریسم در دنیای غرب، تمام پروژه های لیبرال با تفکر بشردوستانه مسیحیت گره خورده بودند. در آن زمان ایده تساهل و تسامح از دل مسیحیت بیرون کشیده شد. به همین خاطر است که نخبگان غربی به جنایاتی که اعضای داعش در سوریه و عراق مرتکب میشوند با آرامش نگاه میکنند. از نمونه های این بخشندگی غرب ماجرای پناهنده ای است که از خاورمیانه به غرب رفته بود و به خاطر انداختن عکس با سرهای بریده شده فقط به چهار سال حبس محکوم شد، زیرا او سرها را اول بریده و بعد با آنها عکس انداخته بود.
به گفته این روزنامه نگار، با وجود چنین سیاستی، قطعا توجهی نیز به نسل کشی مسیحیان در قرن ۲۰ نخواهد داشت. الکسی چرکیزوف رییس اتحادیه همکاری برای حفظ ارزشهای سنتی معنوی «دنیای مسیحیت» معتقد است که گزارش شورای جهانی مردم روس تحت عنوان «چالشهای جهانی. دین و سکولاریسم در دنیای معاصر» یکی از اولین اسنادی است که در آن ارزیابی کاملی از پدیده مسیحیت هراسی با استنادات علمی ارایه میشود. به گفته رییس اداره همکاری با اتحادیه ها و سازمانهای اجتماعی وابسته به شورای کلیسایی، پاتریارک کریل از شورا خواسته است که این سند را منتشر کنند. وی در ادامه میگوید که در قرن بیستم، روسیه دوره بیسابقه مسیحیت هراسی را پشت سر گذاشته است.
به اعتقاد ولادیمیر لیپِخین، مدیر انستیتوی اتحادیه اقتصادی اوراسیا، ریشه های مسیحیت هراسی را باید در احیای مجدد باورهای جاهلیت جستجو کرد و همین باورها در قرن ۲۰ بنیان ایدئولوژی فاشیسم در آلمان و عامل کشتار انبوه مردم شدند.
حاضرین در میزگرد به این نتیجه رسیدند که تنها مدافع مسیحیان در دنیای امروز روسیه است. روسیه از شرایط منحصربفردی برخوردار است زیرا از یک سو با غرب (اتحادیه اروپا و ایالات متحده امریکا) در جدال است و از طرف دیگر مدافع ارزشهای سنتی مسیحیت و هویت اروپایی است.
گفتنی است الکساندر شیپکوف معاون اول بخش شورای کلیسایی در تعامل کلیسا با جامعه و رسانهها و واختانگ کیپشیدزه معاون شورای کلیسایی در امور تعامل کلیسا با جامعه و رسانه ها و همچنین میخاییل رمیزوف رییس انستیتوی استراتژی ملی نیز در این میز گرد به ایراد سخن پرداختند.
منبع: خبرنامه اسقفی مسکو
http://e-vestnik.ru/news/hristianofobiya_krugliy_stol_۹۵۹۸/?m=print
نظر شما